Er is alleen een eeuwig nieuw begin……

geplaatst in: BLOG | 0

landscapeIn 1973 bezong Rob de Nijs in een liedje van Lenneart Nijgh een uitdijende wereld met telkens een nieuwe schutting. Het liedje heet tegen beter weten in, maar vooral de bovenstaande regel is bij mij blijven hangen.

Op 1 juli zijn wij begonnen met een nieuw bedrijf: Trisolis BV. En dan krijg je de vraag was dat nu nodig. Was je niet tevreden? Het ging toch goed?

En daar zit wel wat in. Nadat we in 2007 vertrokken bij EY hebben we met veel energie en plezier AC Adviseurs opgezet. Het ging goed en AC Adviseurs is geworden wat we ervan wilden maken. Een gestaag groeiend all round subsidie adviesbedrijf met een goede klantenkring en een goede uitgangspositie.

EY zit nog steeds in onze genen. Daar hebben we veel geleerd, maar uiteindelijk kwam er een schutting. We konden bij EY onze creativiteit en deskundigheid onvoldoende omzetten in adviezen, zonder verward te raken in het spanningsveld tussen advies vooraf en controle achteraf.

Toen werden we AC Adviseurs. AC Adviseurs is er in geslaagd een goede en eerlijke praktijk op te bouwen waarbinnen we weten hoe een aanvraag eruit moet zien en wat de klant moet doen en laten om subsidie toegezegd te krijgen. Maar ook, en dat is echt geen automatisme, subsidie werkelijk te ontvangen. Kortom AC Adviseurs is een goed bureau.

En toch doemde er weer een schutting op. Zozeer zelfs dat we in goed overleg hebben besloten om een nieuw bedrijf op te zetten naast AC Adviseurs. Waarom doe je zoiets?

In de dagelijkse praktijk liepen wij tegen  nieuwe vragen aan en dan ga je zoeken. Dat geldt voor de één meer als voor de ander. Er komt  twijfel of je het wel goed doet en je wilt het anders doen. De polsstok verlengen.  Adviseren en projecten ontwikkelen alleen is niet meer genoeg. Het subsidieadvies wordt een breder bedrijfsadvies. De begroting voor een project krijgt het karakter van een business case. Projectadvisering wordt projectmanagement. All round is ok, maar aanvullende specifieke deskundigheid is nodig om de klant optimaal te kunnen adviseren.  De markt vraagt inhoudelijke en soms zelfs financiële betrokkenheid. Dat vergt een andere houding naar de opdrachtgever en naar de subsidiegever. Dat vraagt een meer of in ieder geval anders ondernemende adviseur.

En achter de schutting is er weer een nieuw begin: Trisolis BV

Trisolis wil samen met haar klanten zoeken naar de stip op de horizon en Trisolis wil samen met haar klanten wegen aanleggen om daar te komen. Dat is onze manier om ambities te realiseren. Dat doen wij actief. In de eerste plaats luisteren wij en vervolgens verbinden wij de wensen van onze klant aan trends, aan maatschappelijke ontwikkelingen en aan overheidsbeleid. Dat leidt tot plannen voor vernieuwing en verandering. De ene keer in de vorm van een bedrijfsadvies, de andere keer ontwikkelen wij concrete projecten. Soms ondersteunen wij onze klant bij het opstellen van een langlopende innovatie strategie, soms gaat het om het waarmaken van ideetje, maar wij zoeken steeds een weg naar de toekomst.

Daarbij moet je met beide benen op de grond blijven staan. In vrijwel alle gevallen heeft onze advisering te maken met het zoeken naar financiering voor de realisatie van plannen. Meestal vinden wij die door gebruik te maken van stimuleringsmaatregelen en subsidies. Wij zijn echter niet klaar als de financiering is vastgelegd. De weg is immers niet klaar als de eerste spade de grond in wordt gestoken. Wij blijven betrokken tot en met de rapportage en (financiële) verantwoording.  En zelfs dan zijn wij niet klaar. Er is geen einde aan het laatste einde, er is alleen een eeuwig nieuw begin. Dat geldt voor onze klanten en dat geldt ook voor onszelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.