Kennissessie ‘Circulaire economie’

geplaatst in: NIEUWS | 0

Wij nodigen jullie uit op donderdag 22 november

Denk jij nog steeds dat alles duurzaam moet zijn? Nou niet dus!, het nieuwe toverwoord is circulair. En daar zijn wij eens goed over gaan nadenken, want één ding is zeker, als je niet circulair bent, red je het niet in de (nabije) toekomst.

Circulaire economie

Wie wil dat eigenlijk? Wat is dat eigenlijk? Wat moeten wij ermee? Wat kunnen wij ermee? Wat is eigendom als alles weer terug moet? Hoe dwingend is het overheidsbeleid en welke stimuleringsmaatregelen kunnen wij tegemoet zien?

Tijdens onze kennissessie willen wij deze vragen met jullie delen en kijken wat circulair ondernemen betekent. Anders gezegd: Hoe kunnen wij ondernemen in de circulaire economie en welke verdienmodellen bedenken wij daarbij?

Om die kennisdeling in te leiden hebben wij een aantal deskundigen gevraagd hun licht over circulair te laten schijnen:

  • Christian Lorist is programmamanager van Circles, het platform van bedrijven, initiatieven en overheden in Oost Nederland dat wil bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.
  • Rob Nieuwenhuizen van BlueMatch heeft een lange carrière achter de rug als marketeer in de financiële dienstverlening en houdt zich nu bezig met maatschappelijke projecten. Zo financiert BlueMatch onder andere cookstoves in India (gedeeltelijk) met de verkoop van CO2 emissierechten.
  • Jannes Bouma van Trisolis daagt vanuit zijn ervaring ondernemers uit de vlucht voorwaarts te nemen. Door aan te sluiten bij overheidsbeleid ontstaan nieuwe financieringsmogelijkheden en toekomstperspectieven.

Maar nogmaals: het gaat om jullie. De sprekers hebben een verhaal, maar ook een vraag. Onder leiding van Rik Bakker van Eshuis Accountants en Adviseurs willen wij vooral met jullie kijken welke kansen circulaire economie biedt voor ondernemers.

Programma

15:30 uur Ontvangst met koffie en lekkers
15:45 uur Welkomstwoord door Rik Bakker,
Eshuis Accountants en AdviseursWat is circulair en wat willen we eigenlijk?
16:00 uur Christian Lorist, Circles

Nederland circulair. Stand van zaken en doelen. Welke mogelijkheden zie je voor het MKB en voor jezelf?

16:30 uur Rob Nieuwenhuizen, BlueMatch

Circulair in de praktijk, dichtbij en veraf.

Waar loop je tegenaan?

17:00 uur Jannes Bouma, Trisolis

Ideeën, mogelijkheden, financiering.

Wat kun je ermee?

17:30 uur Afsluiting met borrel

Waar en wanneer?
Wij nodigen je graag uit voor een kennissessie op donderdag 22 november bij Trisolis, Westkadijk 10c in Nijkerk. Deelname aan deze kennissessie is kosteloos. Aanmelden kan op www.eshuis.com/circulaire-economie/.waarna wij de deelname zullen bevestigen.

Vragen over de kennissessie?

Neem gerust contact op met Rik Bakker op 088 – 500 95 47 of Jannes Bouma op 06 – 175 89 070.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.