Trisolis organiseert op donderdag 14 maart samen met Eshuis Accountants en Adviseurs de kennissessie ‘Circulair en betekenisvol ondernemen’.

Circulaire economie is een systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem. In de Betekeniseconomie zoeken we steeds de balans tussen wat goed is voor ons als persoon en wat goed is voor het grote geheel. Economische afwegingen zijn daarbij belangrijk, maar niet meer allesbepalend.”

Klinkt mooi, maar wat kunnen én moeten we er eigenlijk mee? Welke implicaties heeft circulair en betekenisvol ondernemen voor verdien- en bedrijfsmodellen? Hoe gaan we om met eigendom wanneer we in principe alles hergebruiken?

Niet onbelangrijk in de overgang naar een circulair systeem: wat wil de overheid en hoe stimuleert diezelfde overheid deze overgang, ofwel: welke stimuleringsmaatregelen kunt u tegemoet zien en hoe maakt u hier gebruik van?

Tijdens de kennissessie zullen verschillende sprekers hun licht laten schijnen over deze, en andere vragen. Maar bovenal dagen zij, onder leiding van Rik Bakker van Eshuis Accountants en Adviseurs, deelnemers uit om gezamenlijk tot antwoorden te komen.

  • Rob Nieuwenhuizen van BlueMatch heeft een lange carrière achter de rug als marketeer in de financiële dienstverlening en houdt zich nu bezig met maatschappelijke projecten. Zo financiert BlueMatch onder andere cookstoves in India (gedeeltelijk) met de verkoop van CO2-emissierechten.
  • Jannes Bouma van Trisolis daagt vanuit zijn ervaring ondernemers uit de vlucht voorwaarts te nemen. Door het overheidsbeleid te volgen kunnen er nieuwe financieringsmogelijkheden en toekomstperspectieven ontstaan.
  • Mark de Lat is partner en organisatieadviseur bij Eshuis Accountants en Adviseurs en medeoprichter van de Betekeniseconomie in Twente. Hij helpt vanuit zijn rol circulair en betekenisvol ondernemen te vertalen naar praktische businessmodellen.

Naast de sprekers zullen ook de ING Bank (Pim Boonekamp), de Rabobank (Ronald van Wetering) en ABN AMRO (Ithamar van der Ende) een korte pitch houden vanuit het perspectief van banken: hoe kijken zij naar het financieren van circulair ondernemen?

De kennissessie vindt plaats op donderdag 14 maart om 11:45 uur bij Sheltersuit, Rigtersbleek-Zandvoort 10 in Enschede. Graag nodigen wij u uit deel te nemen. Het volledige programma vindt u hier.

Aanmelden kan via deze link.